10 tips voor bij het vacumeren

10 tips voor bij het vacumeren

Er zijn vele kleine en handige trucjes die je kunt gebruiken bij het vacumeren van je eten. In dit blog zetten we 10 van dit soort handige tips op een rijtje die je een hoop kunnen helpen in de praktijk tijdens het vacumeren. 
De volgende 10 tips hebben we opgesteld uit eigen ervaring, mocht je hier nog handige tips aan toe te voegen hebben twijfel dan niet om een reactie hieronder te plaatsen!

1. Seal na het vacumeren de zak nog eens door op de knop 'seal' te drukken. Op deze manier heb je de zak dubbel geseald en zal er minder snel lucht bij je eten komen. Vaak is enkel het gebruiken van 'vacseal' voldoende, maar voor de zekerheid is het vaak handig om de zak nog eens te sealen. Zeker als je bijvoorbeeld de zak sous-vide wilt opwarmen.

vacuummachine thuistools

2. Als je meerdere keren achter elkaar wilt vacumeren, wacht dan enkele tellen voordat je dit doet. De sealstrip kan anders oververhit raken en dan wordt de zak niet meer optimaal afgesloten.

3. Zorg ervoor dat je de vacuümzak helemaal strak trekt als je deze in de vacuümkamer van de machine plaatst. Zo voorkom je dat er plekjes komen waar de zak dubbel zit wat ervoor zorgt dat deze niet goed afsluit.

4. Vries kwetsbaar eten eerst in voordat je het vacumeert. De vacuümmachine knijpt bijvoorbeeld een kwetsbaar stuk vlees vaak helemaal samen. We adviseren dan altijd om het kwetsbare eten eerst even in de vriezer te stoppen alvorens je het vacumeert. 

5. Je kunt ook enkel sealen. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar dit kun je bijvoorbeeld goed gebruiken voor het bewaren van soep in de vriezer. Maar je kunt op deze manier bijvoorbeeld ook ijs maken.

6. Stop de zak niet te vol. Je dient namelijk altijd voldoende ruimte te houden om de zak in de vacuümmachine te stoppen. 

7. Een vacuümmachine is ook enorm handig voor bij het reizen. Dit klinkt misschien apart maar de ruimte in je reiskoffer is vaak erg beperkt. Door bepaalde spullen te vacumeren kun je veel meer meenemen omdat je simpelweg minder lucht meeneemt

8. Als de zak niet gevacumeerd wordt, stop het proces dan door opnieuw op de 'vacseal' knop te drukken en bekijk of de zak goed in de vacuümkamer zit. Vaak zit deze dan een beetje scheef waardoor de vacuümmachine de zak niet kan sealen en kun je zo het probleem eenvoudig oplossen.

9. Laat je eten in zijn orginele verpakking zitten voordat je deze in de vacuümzak stopt. Zo komt de vacuümzak namelijk niet in contact met het eten waardoor je hem dus simpel opnieuw kunt gebruiken.

10. Zorg ervoor dat er geen kruimels of vocht in het bovenste gedeelte van de vacuümzak zit wat in de machine gaat. Dit gedeelte moet helemaal leeg zijn zodat de vacuümmachine dit kan vacumeren en sealen. 

Mocht je wat gehad hebben aan een van de bovenstaande tips laat dit dan graag hieronder weten in de reacties!

 

 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.