De meest gesteld vragen over vacumeren

de meest gesteld vragen over vacumeren thuistools

De meest gesteld vragen over vacumeren

Als je voor het eerst een vacuümmachine gebruikt of voor het eerste op onze website terecht komt kan ik me voorstellen dat er veel vragen opkomen. Na het lezen van dit blog hopen we een hoop van deze vraagtekens de wereld uit geholpen te hebben!
De meest gestelde vragen (op alfabetische volgorde):

 • Hoe bedien ik een vacuümmachine?
 • Is soep ook te vacumeren?
 • Kan ik alle soorten vacuümzakken gebruiken?
 • Kan ik ook normale diepvries of plastic zakken gebruiken?
 • Wat is handiger, vacuüm- zakken of rollen?
 • Welke vacuümmachine is het beste voor mij?
 • Zijn de vacuümzakken her te gebruiken?
 • Zijn de vacuümzakken ook te gebruiken in de magnetron of voor sous-vide koken?

Hoe bedien ik een vacuümmachine?
Het bedienen van een vacuümmachine kan overweldigend overkomen als je hem voor de eerste keer gebruikt of net binnen hebt gekregen. Toch is het slechts een kwestie van 1 of 2 keer drukken op een knopje op de machine en je eten is gevacumeerd. 
Voor een uitgebreid stappenplan (met foto's) hoe je elke machine bedient kun je op de volgende link clicken: hoe bedien ik een vacuümmachine.

Is soep ook te vacumeren?
Nee, dit kan niet. De vacuümmachine trekt namelijk niet enkel de lucht maar ook de vloeistoffen de machine in. Dit kan leiden tot blijvende schade aan de machine, waardoor deze het mogelijk ook niet meer doet. Pas hier dus echt mee op!
Bij een beetje vocht of vloeistoffen kan het vaak nog net wel, maar ook hier is veel voorzichtigheid bij gebaad. Meer informatie hierover vind je via vochtig eten vacumeren.

Kan ik alle soorten vacuümzakken gebruiken?
Nee, dit kan niet. Voor de vacuümmachines voor thuisgebruik (degene die wij verkopen, waarbij de zak buiten de machine blijft) zijn vacuümzakken met microstructuur nodig. Al onze vacuümzakken en vacuümrollen zijn voorzien van deze microstructuur. Veel andere webwinkels bieden zakken aan zonder deze structuur. Deze lijken weliswaar aantrekkelijker door de lage prijs, maar schijn bedriegt. Deze kun je dus niet gebruiken voor jouw vacuümmachine. Als je deze zakken wilt gebruiken dien je een vacuümmachine zoals hieronder aan te schaffen, deze kosten al snel 1000 euro en vind je vaak alleen terug in horeca zaken of bij bijvoorbeeld de slager.

 

Kan ik ook normale diepvries of plastic zakken gebruiken?
Nee, ook dit kan helaas niet. Dit heeft wederom te maken met de microstructuur en het reliëf wat de speciale vacuümzakken wel hebben en wat normale diepvries of plastic zakken niet hebben. Daarnaast zijn deze ook van dusdanig lage kwaliteit materialen gemaakt dat de hete sealstrip er doorheen brand, beschadigd raakt en dit zelfs tot brandgevaar kan leiden. Absoluut niet doen dus. In de onderstaande foto zie je nog eens goed dit speciale reliëf in beeld.

Wat is handiger, vacuüm- zakken of rollen?
Hier is geen goed of slecht in. Het is een stukje persoonlijke voorkeur maar het is ook sterk afhankelijk van welke machine je gebruikt. Qua kosten komt het ook ongeveer gelijk uit en zowel zakjes als rollen hebben beiden hun voordelen. Als je al deze voor- en nadelen nog eens naast elkaar wilt hebben zou ik je aanraden het volgende blog te lezen: wat is handiger, vacuüm- zakken of rollen?

Welke vacuümmachine is het beste voor mij?
Dit is vooral afhankelijk van hoe vaak je de vacuümmachine wilt gaan gebruiken of al gebruikt. Wij hebben namelijk een selectie van 4 vacuümmachines die elk voor- en nadelen hebben en net in een andere prijsklasse zitten. Mocht je twijfelen tussen een van deze machines zal ik je aanraden ons blog te lezen waarin we de verschillen tussen onze vacuümmachines naast elkaar leggen.

Zijn de vacuümzakken her te gebruiken?
Jazeker! Onze vacuümrollen en zakken zijn allemaal her te gebruiken. Dit is enorm milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor je portemonnee. In het blog vacuümzakken hergebruiken laten we precies zien hoe je dit het beste kunt doen! 

Zijn de vacuümzakken ook te gebruiken in de gebruiken of voor sous-vide koken?
Zeker weten! Onze vacuümzakken zijn bestand tegen temperaturen van -10 tot 90 graden Celsius. Wel 2 kleine tips:
1, Als je sous-vide gaat koken, zorg en dan wel voor dat je vacuümzak zeker weten goed is afgesloten. Seal deze dan eventueel 2 maal. 
2, Prik wel in gaatje in de vacuümzak voordat je deze in de magnetron doet zodat de hete lucht er goed doorheen kan.
In de volgende 2 video's laten wij nog zien hoe we een restje macaroni en gehaktballen ofwel opwarmen in de magnetron ofwel door sous-vide verwarmen.


We hebben hieronder ook nog de meest gesteld vragen over onze service/producten op een rijtje gezet:

 • Hoe kan ik een factuur voor mijn bestelling ontvangen?
 • Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
 • Kan ik achteraf betalen?
 • Mijn vacuümmachine is kapot, wat nu?
 • Waar kan ik mijn bestelling volgen?
 • Wat gebeurt er met de 1 euro die wordt gedoneerd als ik een bestelling plaats?

Hoe kan ik een factuur voor mijn bestelling ontvangen?
Dit kan heel eenvoudig door een mail te sturen naar info@thuistools.nl en dan zullen we binnen 24-uur een factuur van jouw bestelling naar je opsturen. 

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
Mocht je om wat voor een reden dan ook toch niet zo te spreken zijn over een van onze producten, geen probleem! Je kunt bij ons altijd besluiten om binnen 14 dagen je bestelling te retourneren. Click hier voor meer informatie over ruilen en retourneren bij thuistools.

Kan ik achteraf betalen?
Dit kan zeker! Je kunt er bij ons altijd voor kiezen om achteraf of in 3 termijnen te betalen via Klarna. Hier rekenen wij helemaal geen kosten voor. Als je liever via Ideal, Paypal, Visa, Mastercard, Belfius, KBC of Bancontact betaald, ook geen probleem! Ook via al deze bovengenoemde betaalmethodes kun je bij ons je bestelling afrekenen.

Mijn vacuümmachine is kapot, wat nu?
Dit is geen enkel probleem bij thuistools! Wij bieden namelijk 12 maanden garantie over al onze producten. Vind via de volgende link alles over de garantie bij thuistools.

Waar kan ik mijn bestelling volgen?
Dit kan altijd via de mail die je hebt ingevoerd bij je bestelling. Wij versturen namelijk al onze bestelling met ons verzendpartner DPD. Zodra wij je bestelling versturen gaat er vanuit hun een mail naar jou waarin een link staat waarmee jij je bestelling kunt volgen. Tot slot ontvang je ook altijd op de dag van bezorging van een DPD een mail met daarin een 1-uurs tijdslot waarin je bestelling geleverd wordt. Zo hoef je dus niet de hele dag thuis te blijven voor je pakketje!


Wat gebeurt er met de 1 euro die wordt gedoneerd aan de voedselbank als ik een bestelling plaats bij thuistools?
Bij elke bestelling die op thuistools.nl wordt geplaatst doneren wij direct 1€ aan de Voedselbank. Hiermee kunnen zij gezinnen helpen die het moeilijker hebben en helpen ze ook nog eens om voedselverspilling tegen te gaan, 2 mooie motieven waar wij natuurlijk ook volledig achter staan. Jouw euro wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het betalen van transport of opslag van het voedsel. Want ondanks dat de voedselbank uitsluitend met vrijwilligers werkt worden er natuurlijk nog steeds kosten gemaakt. Lees ook meer over onze samenwerking met de voedselbank.

Mocht je na het lezen van dit blog toch nog vragen hebben, laat deze dan hieronder achter in de reacties of stuur een mailtje naar info@thuistools.nl. We reageren altijd binnen enkele uurtjes!

 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.