Vacuümrollen of Vacuümzakken, wat is beter?

vacuümzakken of vacuümzakken - thuistools

Vacuümrollen of Vacuümzakken, wat is beter?

Een veelgestelde vraag bij het aanschaffen van een vacuümmachine is: “Wat is handiger, vacuümzakken of rollen?”. Zo lijkt een rol handiger omdat je hierbij altijd je eigen maat zakken kunt snijder, maar is dit niet heel onpraktisch?
In dit blog delen wij onze jarenlange ervaring zodat jij, na het lezen van dit blog, een goede keuze kunt maken.

De machine

Wij hebben zelf vaak gemerkt dat het gemak bij het gebruik van vacuümrollen sterk afhankelijk is van de machine die je gebruikt. Mocht je namelijk een machine hebben zonder rol- snijder en houder (zie foto 1 en 2) zal je de zakken handmatig van de rol moeten knippen. Dit is erg omslachtig, en het is bovendien lastig om de zak loodrecht te knippen (wat wel een vereiste is bij het sealen van de zak). Mocht jouw machine voorzien zijn van een rol -snijder en/of houder (zie foto 3 en 4) scheelt dit een hele hoop werk. Dit is dan ook een zeer belangrijk aspect in het maken van je keuze. 
 
Foto 1                                                    Foto 2

 
Foto 3                                                       Foto 4

Wat is er eigenlijk duurder, het gebruik van zakken of rollen?

Als je het verschil uitrekent zijn de zakken eigenlijk altijd goedkoper, al scheelt dit niet veel. We hebben voor dit voorbeeld de vacuümzakken | 20x25cm 100st t.w.v. 40euro (zie foto 5) en vacuümrollen | 20x500cm 4st t.v.w. 35euro (zie foto 6) genomen omdat deze beiden even breed zijn.
 
Foto 5                                             Foto 6

Als je de 4 rollen denkbeeldig achter elkaar legt heb je “een grote rol” van 20x2000cm, hier haal je 80 zakken van 20x25cm uit. Je hebt hier dus per euro 2,29 vacuümzak van 20x25cm. Dit terwijl je in het geval van de 100st vacuümzakken per euro 2,5 vacuümzak van 20x25cm hebt.

Kan ik bij mijn machine ook zakken of rollen kopen van een ander merk/winkel?

Dit is eigenlijk bijna altijd mogelijk, al is het wel essentieel dat deze zakken/rollen voorzien zijn van microstructuur. Deze zakken zijn speciaal voor machines waarbij de zak buiten de machine blijft. Dit is het geval bij al onze machines, en bij vele andere machines die gebruikt worden door particulieren.

Laat je dus niet misleiden door lage prijzen voor de vacuümzakken, en check altijd of de zakken voorzien van microstructuur. De zakken zonder microstructuur zijn dus beduidend goedkoper, al zal je dan al wel snel 1000-1500 euro kwijt voor de machine. Deze “horeca machines” zullen wij dus ook alleen aanraden als u 300+ vacuümzakken per week gebruikt. 

Wat raden wij aan?

Wij raden allereerst sterk aan om te kijken naar het soort machine je gebruikt alvorens de keuze tussen vacuümzakken of rollen te maken. Zo raden wij bij de Vacuümmachine | Inc Rolsnijder en de Vacuümmachine | Incl rol- houder en snijder de vacuümrollen aan (vandaar dat we deze ook i.c.m. de machine aanbieden voor 10 euro korting). Simpelweg omdat deze machines voorzien zijn van rolhouder en/of snijder. 
En bij de Vacuümmachine | Houd eten tot 5x langer vers of Vacuümmachine | Automatisch open en sluiten d.m.v. touchbar, raden wij het gebruik van vacuümzakken t.o.v. de vacuümrollen sterk aan (ook hier bieden we de zakken i.c.m. de machine aan met 10 euro korting). Omdat uit ervaring blijkt dat het knippen van een vacuümzak uit een rol onpraktisch is.
Mocht je nog twijfelen over welke machine het beste voor jou is, ook hier hebben wij een blog over geschreven. Deze kun je hier vinden.

Wat betreft de maat van de vacuümzakken of rollen raden wij je aan om meerdere maten aan te schaffen. Zo heb je altijd de juist maat zak of rol in huis en voorkom je ook dat je (te) grote zakken “verspilt” aan eten dat ook in een kleinere zak/rol paste. Vandaar dat wij zowel onze vacuümzakken als de rollen aanbieden in de vorm van de combideal (zie foto 7 en 8). Deze raden wij vooral voor de zakken aan, omdat je hier anders "vast zit" aan een en dezelfde maat. Ook voor de rollen is dit een handige optie, al is dit minder relevant in het geval van de rollen.

 
Foto 7                                             Foto 8

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons dan gerust een mailtje naar info@thuistools.nl, of laat een reactie achter dan helpen wij je graag verder!  • Lydia

    Het is heel goed


  • Denayer Lydia

    Ik wil een rol bestellen


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.