3 vaak vergeten voordelen van vacumeren

gevacumeerd eten thuistools

3 vaak vergeten voordelen van vacumeren

Het vacumeren van je eten heeft vele voordelen. Vaak wordt er dan gekeken naar: het langer bewaren van je eten, de organisatie van je vriezer/koelkast en die ruimte die je hier bespaart en tot slot de bescherming van je eten tegen bacteriën en schimmels.
Toch heeft het vacumeren van je eten nog 3 andere voordelen die vaak over het hoofd worden gezien bij consumenten, maar die uiteindelijk toch bijzonder handig blijken te zijn. 

 

1. Bespaar geld

Het is eenvoudig: als je voedsel langer kunt bewaren, verspil je minder voedsel en dus ook indirect het geld dat je hieraan uitgeeft in de supermarkt. Daarbovenop kun je door het vacumeren ook tegen lagere kosten eten in grote hoeveelheden inkopen en maar een klein gedeelte hiervan gebruiken. Dit is geen enkel probleem, de rest sla je veilig op voor gebruik in de toekomst!

2. Het behoud van smaak en textuur

Iedereen kent het wel dat je een stukje vlees net niet op kon krijgen en het wil bewaren voor later. Als je dan enkele dagen later dat toen nog zo lekkere stukje vlees op wilt eten is het ineens veel smaak en textuur kwijt. Door je eten te vacumeren blijven de voedingswaarde van je eten behouden en smaakt het zoals je gewend bent.

3. Marineren

Dit is er een voor de fijnproevers onder ons. Vacuümsealen is de perfecte manier om kruiden en specerijen aan je eten toe te voegen. Zo trekken de smaakstoffen namelijk optimaal in je eten. Zo kun je enkele dagen van tevoren al je vlees, vis of kip marineren en er daarna van smullen als je er klaar voor bent.  

We zijn enorm benieuwd wat je van dit blog vond. Laat dat graag weten hieronder in de comments, wij lezen al onze reacties en reageren direct!


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.