Wat kan je allemaal WEL en NIET vacumeren

Wat kan je allemaal WEL en NIET vacumeren

Je kunt onze vacuümmachine gebruiken voor bijna al je eten. Toch zijn er wel dingetjes waar je een beetje mee op moet passen. In dit blog zetten wij het allemaal even op een rijtje zodat je precies weet wat je wel en niet kunt vacumeren.

noten thuistools

Wat kan ik WEL vacumeren:
Vlees, vis, gevogelte, groente, (gedroogd) fruit, schelpdieren, bonen noten, granen; dit is allemaal mogelijk met onze vacuümmachine. Je kunt de machine zelfs gebruiken voor niet-etenswaren, bijvoorbeeld als je op reis gaat. In principe is alles te vacumeren zolang het maar in een vacuümzakje past, het niet te kwetsbaar of vochtig is en geen te scherpe randen heeft. Je kunt ook ons blog met 10 tips over vacumeren bekijken om nog meer handige tips te lezen voor bij het vacumeren.

schelpdieren thuistools

Wat kan ik NIET vacumeren:
Vochtig eten is vaak niet te vacumeren, meer hierover lees je in dit blog. Het is wel mogelijk maar het is ook heel lastig en er is veel voorzichtigheid bij gebaat. Wij raden dit dan ook af. Daarnaast zijn voedingswaarde met scherpe randen ook lastig te vacumeren. Bij het vacuüm trekken van dit eten kan er namelijk een (klein) gat komen in de vacuümzak waardoor de lucht kan ontsnappen en het eten dus niet gevacumeerd wordt. 
Tot slot zullen we altijd aanraden om bij kwetsbaar voedsel het eerst enkele uren in te vriezen zodat het harder wordt. Dan kun je ook dit simpel vacumeren.

bevroren bessen

Mocht je tot slot nog vragen hebben of twijfel over wat je wel of niet kunt vacumeren twijfel dan niet om je vraag hieronder in de reacties achter te laten of een mail naar info@thuistools.nl te sturen. 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.