Voedselbank Nederland

Waarom werkt thuistools samen met de voedselbank?
Wij van team thuistools zetten ons in tegen voedselverspilling onder het motto: "samen tegen voedselverspilling" in heel Nederland en België. In deze landen wordt per persoon, per jaar ruim 34 kilo aan eten onnodig weggegooid. Dit is een verschrikkelijk feit. Ondanks dat we niet alles hiervan kunnen stoppen proberen wij toch ons steentje bij te dragen, net als de voedselbank. Dit is dan ook precies waar onze wegen kruisen.
Hoe helpen wij de voedselbank?
Bij iedere bestelling die wordt geplaatst op thuistools.nl wordt er direct 1€ overgemaakt naar de voedselbank. Dit geldt voor alle bestellingen, inclusief de bestelling tijdens de uitverkoop of met korting.
Wat doet de voedselbank?
Onder het motto: "Oog voor voedsel, hart voor mensen" helpt de voedselbank sinds 2002 mensen die het financieel moeilijker hebben door heel Nederland en België. De voedselbank is vanaf dat moment al snel uitgegroeid tot momenteel ruim 200 vestigingen. Op deze manier heeft de voedselbank in 2020 160.500 mensen kunnen helpen (dat is ruim 3x de arena)  door het uitdelen van ruim 44 miljoen producten met in totaal een waarde van 74 miljoen. Veel hiervan zou anders weggegooid zijn...
De hoofddoelstellingen van de voedselbank:
1) Het bieden van directe voedselhulp aan mensen die het tijdelijk echt niet redden.
2) Het voorkomen van voedselverspilling van goed voedsel. 
1) Het kan iedereen overkomen; je komt door een flinke dosis pech even in problemen waar je even niet meer uit komt. De voedselbank staat dan voor je klaar om je steunen in deze lastige tijd in de vorm van gratis voedselpakketten. 
In Nederland leven ruim 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbank kan niet al deze mensen van hulp voorzien, maar probeert dankzij vrijwilligers een mooi deel hiervan te voorzien van hulp. 
Dit doet de voedselbank door uitsluitend gratis en zoveel mogelijk gezond voedsel te verstrekken. De voedselbank verstrekt voedsel dat door andere organisaties gedoneerd wordt en probeert dit zo goed mogelijk te verdelen.
Om de zelfredzaamheid van haar klanten te vergroten werkt de voedselbank ook nog eens samen met andere organisaties die deze mensen weer helpen om op hun eigen benen te kunnen staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn. 
2) Door het verstrekken van voedsel aan deze armere groep voorkomt de voedselbank ook nog eens dat al dit eten anders weggegooid zou worden. Dit is namelijk vaak eten dat niet meer voldoet aan de strenge voorwaarden die gelden voor supermarkten of dat bijna over de datum is. De supermarkten zouden dit normaal anders snel weggooien, maar door het geweldig en snel handelen van de voedselbank komt dit eten terecht bij de mensen die het echt nodig hebben. 
Zo voorkomt de voedselbank dus onnodige voedselverspilling en wordt het milieu ook minder belast. 
Ons partnerschap met de voedselbank kun je hier ook terugvinden op de website van de voedselbank zelf.
Help ook mee!
Door het plaatsen van een bestelling bij thuistools help jij dus ook mee en zorgen we samen voor een betere wereld.
Vind hier onze artikelen, en dan hopen wij dat je deel uit wilt maken van deze mooie beweging!